...Bahagia Bersama...

Bagaia Bersama

Sunday, May 22, 2011

Sukan TAR 2011

Sukan Tadika Amal Rintis telah sinonim dalam diri ku sejak 3 tahun yg lalu. Dan, pada ketiga-tiga tahun tersebut ku telah berjaya menceburkan dalam perancangan, perlaksanaan dan penamat dalam setiap edisi sukan TAR. Pada tahun 2011 ini, pihak Tadika mengadakan pada kelmarin, 21 Mei 2011 di SK Sri Impian, Guar Perahu. Kehadiran ku seawal jam 7.15am, sedikit sebanyak membantu para guru tadika menyiapkan 'sentuhan tangan' terakhir terhadap semua persiapan yang diperlukan. 
Antara gerai2 jualan
Perasmian pada 8.15am oleh akh Ust.Rozee selaku TYDP IKRAM SPT dan sukan bermula dengan tiupan wisel sebanyak 3 kali diselangi dengan laungan kesukanan oleh anak2 TAR.
Guru Besar TAR, Perasmi dan Pengiring
 Seterusnya sukan bermula. Rasanya hampir 10 jenis sukan yang dipertandingkan di kalangan pelajar Tadika. Tugas ku sebagai runner bagi mendapatkan markah di Track A dan Track B dan seterusnya mengemaskini bersama Deejay bertugas. 
Deejay (berbaju putih)
Jam 10.15am, hujan turun agak lebat tapi Allah Maha Berkuasa. Hujan   berlalu hanya selepas 10 minit dan sukan berlangsung semula. Lompat Kangaroo, Bina Perkataan antara sukan dipertandingkan. Para pelajar bersemangat menyelesaikan setiap tugasan dalam setiap acara. 
Guru dan Para pelajar TAR
Acara untuk ibu bapa juga diadakan. Ada 5 acara diadakan, antaranya Ini Modelku, Cari Benda Tersembunyi, Kupas Buah Nanas dan acara kemuncak iaitu Tarik Tali antara ibubapa dan team IKRAM (suami guru TAR, AJK IKRAMSPT, ALP Tadika). Acara kemuncak ini dimenangi pasukan ibubapa. Adakah kerna semua petugas sukan ini kepenatan?hehe
Acara IbuBapa
Alhamdulillah, jam 12.15pm penyampaian hadiah berlangsung.
Hadiah..Pasukan mana yang menang? Biru? Merah? Kuning?
 Dan dengan tidak disangka nama ku diumumkan. Kenapa? Tugasku yang lari ke sana ke sini rupanya sebagai Ketua Hakim. Alhamdulillah...Semoga Tadika Amal Rintis terus berjaya mendidik, membina dan menterjemah para pelajarnya dalam masyarakat secara umumnya. Tahniah semua yang terlibat secara langsung dan tidak langsung..
Entri seterusnya kita perhatikan apa ada dengan RM800 dan RM80..
Amir Ruddin dengan jualannya. Mendapat sambutan hangat

3 comments:

Insan Marhaen said...

IM juga tumpang gembira bersama di sana dan dapat berjumpa sahabat.

Seronok tengok tenaga muda seperti OmOt buat kerja.

Tapi sayang, Omot macam segan-segan nak bual dengan IM.

Omaq oTai said...

Maaf, IM..
bukan macam segan2, mmg segan pun..huhu..

xtau pasaipa..

~SaL IjOu~ said...

Wah..Bart..mesti sgt busy~